Oldfloor. Natuurlijke houten vloeren.

Het internationaal gerenommeerde Italiaanse merk Oldfloor staat bekend om haar hoogwaardige productie van prestigieuze hardhouten vloeren. Kenmerkend zijn de ongeëvenaarde aandacht voor detail, de constante zoektocht naar opvallende esthetiek en de diepgewortelde know how. Eigenschappen die Oldfloor terecht met trots uitdraagt.

Respect voor kostbaar erfgoed

Ook het hout dat door Oldfloor wordt verwerkt, maakte ooit deel uit van ons collectieve bezit en droeg bij aan het ecologische evenwicht op onze planeet. Reden voor Oldfloor om zich extra verantwoordelijk te voelen en de strengste normen ten aanzien van de ecologische duurzaamheid te hanteren. Volgens Greenpeace neemt Oldfloor in Italië een eervolle 6e plaats in waar het gaat om het bewustzijn van de gevolgen voor het milieu en de noodzaak van herbebossing.

Perfecte opbouw: 3 lagen

Oldfloor vloerdelen onderscheiden zich door de unieke opbouw in 3 lagen. Volstrekte vlakheid wordt hierdoor gegarandeerd. De bovenste laag van 4 of 5mm is een hardhouten plank van bij voorbeeld eiken, Europees gestoomd walnoot, gestoomd acacia, Aziatisch teak, in totaal zijn er meer dan een dozijn keuzemogelijkheden. De middelste laag is sparrenhout. De derde laag is massief eiken of gelijkwaardig hout. Deze opbouw geeft het product een perfecte balans, zorgt voor een uitstekende stabiliteit en sluit vervorming uit. De 3 lagen worden verlijmd met formaldehyde-vrije vinyl lijm. Ook hier is dus gekozen voor puur natuurlijke grondstoffen.